HIMALAYA QI GONG

De traditionele Oosterse geneeskunde gaat ervan uit dat de gezondheid van een mens gebaseerd is op de doorstroming van de Qi (levens energie).

In tegenstelling tot de Westerse denktrant waarin lichaam en geest, mens en natuur al sinds de 17e eeuw gescheiden zijn, is de Oosterse filosofie gebaseerd op het uitgangspunt dat al het leven plaatsvindt binnen de cyclus van de natuur, alles staat met elkaar in verbinding. In een levensritme dat is afgestemd op de natuur, wordt elke inspanning gevolgd door ontspanning (ying en yang). Hierdoor kunnen lichaam en geest weer op krachten komen. Ontspanning is onder meer nodig voor het verwerken van: woede, verdriet en angst. Wanneer deze emoties onvoldoende ruimte krijgen kunnen er blokkades ontstaan in het lichaam waardoor de qi (energiestroom) ontregeld raakt. 

Lin Wu Adams heeft Himalaya Qi Gong vanaf kinds af aan mee gekregen van haar vader Alex Wu Xiao Kao. Hij is geboren in de Tibetaanse bergen en was twaalf jaar oud toen hij in de leer ging bij professor Fang. Alex is later naar het Westen gekomen om de mensen hier in aanraking te laten brengen met Himalaya Qi Gong. Lin zet de droom van haar vader voort.