Qi Gong lessen en Fysieke Theater lessen volgen?

Workshopweekend 2018: 
Fysiek theater & Chinese Qi Gong 
Door Alex Wu en Lin Wu

Geïnteresseerd in de oosterse filosofie?
Geïnteresseerd in de natuur?
Geïnteresseerd in bewustwording van je lichaam?
Geïnteresseerd in fysiek theater?

Lees dan verder!

Wat: 
Alex Wu en Lin Wu (vader en dochter) bieden het weekend van 11 en 12 augustus workshops aan in de grote tuin in Didam (bij Alex thuis). De zomercursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in de Chinese Himalaya Qi Gong en fysiek theater. Je kunt deelnemen met of zonder ervaring en er is geen leeftijdsgrens.
Na deze drie dagen zal je handvatten hebben gekregen voor: meer zelfvertrouwen, contact durven aangaan met de ander, vrijheid om je lichaam in de ruimte te voelen, vrijheid voor stemgebruik en meer bewustzijn van je lichaam en de verbinding met de natuur.

Wat is Qi Gong? Wie is Alex Wu en Lin Wu?
De Himalaya Qi Gong is ontworpen door Alex Wu (1959). Alex Wu heeft zijn Qi Gong methodiek in de Himalaya gebergte ontwikkeld en was geïnspireerd door de krachtige energie die in de Himalaya voelbaar is. Binnen de Qi Gong lessen heeft elke beweging een medische werking. Qi gong kun je zien als meditatie via beweging dat gebaseerd is op Ying en Yang. Het gaat uit van dynamiek. Binnen de les zul je dan ook afwisseling voelen tussen intensere bewegingen en minder intense bewegingen. 
De Chinese geneeskunde gaat uit van een energie die stroomt in ons lichaam. Die stroming komt vaak blokkades tegen. Qi Gong helpt je de Qi energie weer te voelen en je blokkades te erkennen. 

Fysiek Theater & Lin Wu:
Lin Wu (1995) is opgegroeid met Qi Gong en is afgestudeerd als Theatermaker en Theaterdocent aan ArtEZ Hoge School voor de Kunsten, te Arnhem. Zij werkt voornamelijk met dansers en is nieuwsgierig naar de zeggingskracht van het lichaam. In het workshopweekend wilt zij de verbinding maken tussen Qi Gong en Theater en neemt zij de energie stroming (de Qi) als vertrek punt voor haar workshops. In de workshops ben je vrij om je eigen fysieke grenzen te voelen en aan te geven, er is dus geen fysieke eis.

Praktisch:
Waar: Didam
Wanneer: 11 t/m 12 augustus
Tijd, elke dag van: van 11.00 tot 16.00 uur
Wie: door Alex Wu en Lin Wu
Kosten: 100 euro
Lunch neemt iedereen zelf mee.

Programma:
Elke ochtend beginnen we met traditionele chinese thee en starten we met Himalaya Qi Gong les. Na de Himalaya Qi Gong zal er de gelegenheid zijn om met Alex Wu jouw ervaring te kunnen na bespreken en zal hij over de geschiedenis en werking van zijn Hiamlaya Qi Gong methodiek vertellen. De middag zal worden ingevuld met fysieke theaterlessen van Lin Wu met elke dag een ander thema. De thema’s komen voort uit de beginselen van de Qi Gong les. 
Maandag onderwerp: ‘Ik en de ander’
Dinsdag onderwerp: ‘ik en mijn lichaam’
Woensdag onderwerp: ‘ik in de ruimte’
We zullen op de laatste dag afronden met een reflectie en je de mogelijkheid bieden eventueel later meer Qi Gong en theaterlessen te laten volgen bij ons.

Aanmelden:
Ben je geïnteresseerd?
Meld je dan nu aan en stuur een email naar: linwuproductions@gmail.com, vermeld daarin je naam en telefoon nummer. Er is maximaal plek voor 10 mensen. Na aanmelding nemen we kort telefonisch contact met je op om je deelname te bevestigen. Dit doen we omdat we de groepssamenstelling belangrijk vinden.

Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 5 augustus 2018.
.